Ремонт, диагностика , зареждане , пълнене и профилактика на Автоклиматици и Климатроници в Пловдив

Екипа на RGB Clima Пловдив ви предлага ремонт и диагностика на автоклиматици и климатроници на високо ниво на много добри цени. RGB Clima Пловдив има над 10 години опит в ремонта и диагностиката на автоклиматици и автоклиматроници . Автомобилната климатична система е подложена на непрекъснати механични вибрации , непрекъснати температурни промени и високи налягания породени от цикулацията на фреон R134 . Необходимо е периодично да бъде правена профилактика на автоклиматичната система . Всяка година е необходима профилактика на автоклиматикът е препоръчителна. Защото чрез профилактиката се подобрява работата на системата , може да се отктият и отремонтират бъдещи проблеми със автоклиматика . Услугата  ПРОФИЛАКТИКА НА АВТОКЛИМАТИЦИ ПЛОВДИВ е необходима за всеки един клиент уважаващ  автомобила си и себе. Защото при един проблем в нея  би останал на патя. За удобство ви се грижи  RGB Clima Пловдив.

Автоклиматика не е само глезотия , а помага и на реакцийте на водача .Това е така, защото преохлаждането (под 10 градуса) или прегряването (над 25 градуса) на тялото на водача са в съотносителна зависимост с неговите реакции и поведение на пътя. Всъщност, избирайки ползването на автоклиматик, Вие избирате да ползвате „екстрата“ за температурна зона на комфорт, като същевременно повишавате Вашата (както и на другите участници в движението) сигурност на пътя. Освен, че привежда въздуха до желаната температура, климатикът намалява неговата влажност (предпазвайки стъклата от запотяване) и го пречиства посредством филтри

Диагностика на автоклиматици Пловдив

Зареждане профилактика и ремонт на всички видове автоклиматици и камиони

Какво представлява пълна профилактика  зареждане и ремонт на автоклиматик от специалистите на RGB CLIMA Пловдив
Кратко описание на най-често срещани проблеми с един  автоклиматик

*Когато включите автоклиматика и той духа много слабо този проблем означава че системата има някакво ,но недостатъчно количество фреон за нормалната работа на системата. В този случаи е необходимо е да изтеглим и да претеглям и сравним с необходимото количеството фреон за вашата климатична система.Вече празния автоклиматик се надува с азот за да се установи от къде е изпуснал фреона след отстраняване на пропуска се вакумира . Следващата стъпка е да се инжектира масло с UV маркер който служи като оцветител на фреона R134 и при следващ проблем в системата веднага се открива пропуска.И финална стъпка напълване на системата с точното количество фреон определено от производителя на автомобила ви(RGB CLIMA Пловдив разполага с пълна сервизна информация и най-новата станция за пълнене на автоклиматици за всички видове автомобили ).Финалния тест на системата като замерване на работното налягане и температурата на изходящия въздух е БОНУС !
*Когато автоклиматика не включва съществуват наколко варианта на проблеми
-Първия е системата да бъде изцяло празна поради датчик за налягане системата не сработва тогава е необходимо да се провери за пропуск с азот след това се пробва компресора на автоклиматика дали вклучва и се вакумира системата и се прави вакум тест и се инжектира масло с UV маркер и се пълни с фреон .
-Втория вариан е да има проблем с датчика(сензора) за налягане за което е необходимо сервиза да разполага с автомобилна диагностика за тази цел за разлика от другите сервизи за автоклиматици RGB CLIMA разполага с две професионални диагностики за да ви улесним и да ви предложим правилна и пълна диагностика на климатика ви
-Третия вариант е да записана грешка в компютъра на автомобила поради възникнал проблем с автомобила или автоклиматика отново ви е нужна намесата на RGB CLIMA Пловдив за диагностика 
-Четвърти вариант е да тръгва всичко нормално но компресоса да не включва тогава проблема е в самата бобина на компресора тогава е необходимо да се смени бобината на електромагнита тогава ви е необходим сериозен ремонт

Ремонт на компресор от автоклиматик Пловдив

Смяна на лагер на компресор от автоклиматик Пловдив

Имате проблем с компресора на автоклиматика той издава странен шум или лагера се е разбил толкова много , че ремака пада или се къса RGB SERVICE Пловдив е на ваше разположение . Тогава имате нужда от сервиз който да може да ви смени лагера или цчлата шаиба без да повреди климатицхната система на вашия автомобил. Често за да се смени лагера се налага демонтаж на AC компресора и тогава трябва да имате опит как да съберете фреона в системата на вашия автоклиматик за да не се налага да плащате допълнително.Смяна лагер от шайбата на компресор от автоклиматик се извършва като се демонтира самата ролка с помоща на два вида скоби

 • едната за да изкараме саединителя на компресора
 • втората за да изкараме самата шайба на компресора
 • а посредством преса се избива лагера и се набива новия

Смяна на бобината на компресор от автоклиматик Пловдив

Много често срещан проблем е повреждането на бобината от електромагнита на компресора на автоклиматика .Повечето сервизи ще ви кажат , че ви е необходим нов компресор . Но ние от екипа на RGB CLIMA Пловдив  източваме системата и демонтираме компресора и ролката с лагера. Достигаме до бобината и я сменяме. Монтираме компресора обратно на автомобила тесваме автоклиматика с азот за пропуски поради демонтажа и монтажа и напълване на системата с рециклирания фреон които бе източен преди започване на ремонта.

Диагностиката на автоклиматик в Пловдив е в размер на 10 лв. и включва:     

 • Проверка на наличие на фреон в системата;
 • Проверка на налягане и преценка за работата на компресора;
 • При не включване на компресоа се проверява напрежението в бубината, клапанът за налягане в тръбите и самото управление на климатика
 • При изцяло празна система се проверява за теч в системата.
 • Извършваме цялостен ремонт и профилактика на всички компоненти

 

Ремонт климатроник СофияНай-честите повреди за ремонт на автоклиматика са:

 • Изтичането на фреон, което освен в резултат на теч в системата е възможно да се дължи на продължителен период, в който климатикът не е работил (тогава неопреновите гарнитури изсъхват и се рушат).
 • Запушен иглен вентил;
 • Прекомерно количество масло и/или фреон в системата;
 • Замърсен кондензатор, който влошава обдухването, повишава налягането в компресора и сподпомага за прегряване на кондензатора, както и за аварийно изхвърляне на фреон. Друг страничен резултат от замърсен кондензатор е прегряване на автомобила и повишен разход на гориво през лятото.

За правилна експлоатация на Вашия автоклиматик е важно:

 • Преди пускането на автоклиматика в действие, да се постараете да премахнете първоначално достигнатата температура в купето (отваряте диагонално предни и задни стъкла в движение за кратко време).
 • При първоначално пускане на климатика задайте максимална скорост на вентилатора и най-ниска температура (18 градуса). Когато купето се охлади включете климатика на нормален режим, включвайки по-ниска скорост на вентилатора и настройте желаната температура.
 • Ако шофирате с чести спирания препоръчителната температура (щадяща климатичната система) е 25 градуса.
 • Когато стъклата са запотени включете климатика на 25 градуса и най-високата скорост на вентилатора. Включете на режим за размразяване.
 • Не ползвайте режима „въздушна циркулаця в купето“ не по-дълго от 30 минути.
 • Продухване и промиване на кондензатора на автоклиматика (при миене на автомобила).
 • Смяна и монтаж на филтъра на купето (при регулярно обслужване на автомобила, когато сменяте маслен, горивен и въздушен филтър). От филтъра на купето в голяма степен зависи качеството на въздуха, който дишате.

 

RGB CLIMA Пловдив  – Ремонт, монтаж, профилактика, диагностика и зареждане. Отстраняване на проблеми и смяна на консумативи.