Щом четете това – вече сте избрали (или сте по-скоро склонни) да си закупите и инсталирате климатик.

Проучвате какъв модел климатик е най-добър за Вашите нужди, дали да закупите нов или втора употреба в Пловдив, както и много други въпроси, на които търсите отговор.

Ето някои отговори:

  1. Качеството на отопление (и на охлаждане при инверторния климатик) е много по-добро отколкото предлагат топлофикациите (както и проветрението от прозореца :)). Климатикът много по-успешно поддържа регулирана постоянна температура в помещението спрямо радиаторите (топлофикация има непостоянното подаване на топлоенергия в различните часови зони на денонощието, както и спрямо външната температура).
  2. По-ниската цена за семейния бюджет при избор на правилния климатик. Преценката се основава на много показатели, сред които модела на климатика, неговата енергийна ефективност, коефициентът на отдаване на топлоенергия (спрямо консумацията на електроенергия), изолацията на помещението и др.
  3. Вие се нуждаете от професионален съвет при избора на Вашия климатик! Свържете се с екипа на RGB Cima на rgbnetsolutions@gmail.com или на мобилен номер 08 7777 18 28
  4. Противно на общо приетото мнение, че климатика изпитва затруднение при разлика с външната температура повече от 20 градуса, има климатици, които не проявяват тези показатели включително и при минус 15 градуса външна температура и 22 градуса стайна температура.
  5. За да използвате възможно най-ефективно Вашия климатик, трябва да бъде извършен професионален монтаж в  гр Пловдив.

За по-любопитните, графиката по-долу представя сравнение на конвенционален и инверторен климатик в каталог на Fujitsu:

Clima
От таблицата се вижда, че разликата в консумираната електрическа мощност на два съвременни модела климатици – конвенционален (зелена линия) и инверторен (оранжева линия), е много по-голяма в полза на инвертора.

 

 

 

Основните позитиви за инверторният киматик са:

  • Максималната му мощност (при режим отопление) е до 30% по-голяма от тази на конвенционалния модел;
  • По-малкото отклонение, с което подържа темературата в помещението (около 2 градуса от зададената температура).
  • Големият диапазон в мощността, с която работи.