Ремонта на климатроник

Поради недостатъчната информация за ремонта на климатроникът  и за разликата между климатик и климатроник колектива на RGB CLIMA ще споледи опита и знанията си по темата.

Ако се погледне от техническа гледна точка разликата е в начина на управлението на вентилатора и  на „топло или студено“. При климатика това управление е ръчно а при климатроника това управление е електронно и автоматично. Погледнато от професионална гледна точка разликата е в контролното табло за управление на климатика . При климатроника необходимата температурата се задава в градуси за постигане от електрониката. От здравословна гледна точка климатика има голями амплитудни разлики докато при климатроника има много малки амплитудни разлики в салона на автомобила. От техническа гледна точка климатикът няма почти никаква електроника кокато климатроника има цяло компютърно управление за което е необходимо сервиза да разполага с професионална компютърна диагностика за автомобили заради тази цецел екипа на RGB CLIMA  разполага с два вида компютърна диагностика.

delphi                                         adasys

В съответствие с посочената от контролното табло температура, електрониката на климатроника проследява спазването на зададените параметри и се включва в режим на изстудяване / затопляне на въздуха като съшевременно контролира и оборотите на вентилатора.